Gillam-FEi képviselő

A belga Gillam cég és a Telmo Kft kapcsolata 1999-ben kezdődött, amikor a Matáv Rt Országos Szinkronhálózat kialakítására nemzetközi tendert írt ki.
Ekkor már 60 helyszínen üzemelt a Telmo Kft saját fejlesztésű szinkronjel elosztó (SSU) rendszere az elérési hálózatban (a telefonközpont és az előfizető közötti szakasz).
A szinkronhálózat mesteróráját (PRC: Primary Rate Clock) és a szinkronjel elosztó (SSU: Synchron Supply Unit) berendezéseket a Gillam Sa szállította, a Telmo Kft pedig a kiviteli terveket, a helyszíni szerelést és üzembe helyezést végezte.

A sikeres projekt után a TELMO Kft a Gillam SA kizárólagos képviselője lett Magyarországon.

2000- óta az ország távközlési hálózatának döntő többségét a Gillam berendezéseivel a TELMO Kft látja el nagy pontosságú szinkronjellel. A szinkronhálózat fenntartását is a TELMO Kft végzi. Referenciák: T-Com, T-Mobile, Vodafone, Tele2, eTel.

Az ezredforduló után az amerikai (USA) FEI csoport tagja lett a belga Gillam Sa. gyár és mint a cégcsoport tagja felvette a Gillam.Fei nevet.
Az FEI  az USA jelentős beszállítója űrtávközlési és hadiipari alkalmazású, nagy pontosságú időzítő alkatrészek és egységek témában. Hálózat szinkronizáció témában nagy arányú fejlesztések kezdődtek mind az amerikai mind az európai piacra.

Jelentős újdonság a Gigabit Ethernet összeköttetésen továbbított szinkronjel, a GPS alapú szinkronjel elosztó és az NTP time server.

gillam-fei
  • 1025 Budapest Cserje u. 15.   ·  Tel.: +(36-1) 326-0643,  ·   Fax.: +(36-1) 326-0647   ·  e-mail: telmo@telmo.hu