TELMO gyártmányok

Kábelhálózati Biztonsági Felügyeleti Rendszer (KHBFR)


A kábelhálózat alépítményeinek illetéktelen használata a tulajdonosnak jelentős bevételcsökkenést okoz. A jogtalan használat felderítése, bizonyítása hosszadalmas és bonyolult jogi vitákhoz vezet. A föld feletti megszakító létesítmények esetén a rongálás és a vonalhoz való illegális hozzáférés okozhat jelentős károkat a szolgáltatónak. A modern hozzáférési hálózatokban egyre több az igen nagy értékű berendezést tartalmazó utcai szekrény. A szünetmentes tápellátást biztosító akkumulátorok lopása szintén jelentős tényező lehet. Ezért szükség van egy megbízható felügyeleti rendszerre, amely képes nyomon követni a megszakító létesítményekbe belépőket és azok jogosultságát. Így kizárható az illegális alépítmény használat és a kábellopás, valamint csökkenhet a rongálás mértéke.

Bővebben

Lehetőség van nagyelosztók esetében az ajtózár elektromechanikus reteszelésére, mely a jogosult bejelentkezés hatására teszi lehetővé a kilincs elfordítását. A MATÁV-nál rendszeresített belépőkártya, vagy egyedi azonosító kulcs használható a bejelentkező azonosítására. A rendszer jelenleg a MATÁV kábelhálózatának megszakító létesítményeit (szekrény, akna, nagyelosztó, tápfej), valamint az EPT kábeltévé hálózatának nagy értékű berendezéseit felügyeli.  

A távolvégi egységek bármely földalatti és földfeletti megszakító létesítményben vagy egyéb kültéri és beltéri (Pl.: Egységes előfizetői keret) létesítményben felszerelhetők, mivel kis méretűek, környezetálló kivitelben készülnek, a vonalon történő távtáplálás miatt külön helyi tápellátást nem igényelnek.

A felügyelt végpontokról gyűjtött adatokat korszerű központi felügyeleti rendszer feldolgozza, megjeleníti az operátor számára, valamint lehetővé teszi jelentések. A rendszer az adatbázis adataiból, és az archivált adatokból egyaránt képes, statisztikákat készíteni.

A felügyelt végpontokról érkező adatokat a tápterülethez tartozó telefonközpontba telepített Mediation Device gyűjti, és előfeldolgozza. Innen analóg, vagy MLLN (Managed Leased Line Network) digitális bérelt vonalon jut el az adat a központi szerverre. A szerverhez kapcsolódnak a helyi, vagy távoli munkaállomások különböző prioritású jogosultsággal.

Az adatok biztonságos tárolása érdekében a programrendszer a Sybase SQL Anywhere, illetve a Sybase Adaptive Server adatbáziskezelőt használja attól függően, hogy Windows NT Server, vagy UNIX Ware operációs rendszert használunk.

KHBFR ismertető letöltése

 

felügyeleti rendszerek
Nagyelosztó felügyelete és védelme
(A kártyaolvasó az ajtó belső oldalán található)

 

kábelhálózati biztonság
Központ oldali egység (Mediation Device) képe
(Részletek megtekintése)

  • 1025 Budapest Cserje u. 15.   ·  Tel.: +(36-1) 326-0643,  ·   Fax.: +(36-1) 326-0647   ·  e-mail: telmo@telmo.hu